martes, 23 de abril de 2013

Mónica Garcia Prieto periodista compromesa



Avui dediquem la nostra entrada a una dona valenta! Però valenta en l'ampli sentit de la paraula. Periodista compromesa, no dubta en arriscar-se a entrar de manera il·legal en països en guerra per explicar al món la veritat que les televisions de vegades no volen explicar...


La periodista Mónica García Prieto ha esta elegida guanyadora del IX Premi José Couse de Llibertat de Premsa del Colexio Profesional de Xornalistas de Galicia y del Club de Prensa de Ferrol. Actualment viu a Beirut i treballa com a "freelance" per diversos mitjans de comunicació, com Cuarto Poder i Periodismo Humano, cobrint els conflictes d'Orient Mitjà.

Va començar en el món dels reporter de guerra gairebé per casualitat. Estava de vacances a Chiapas, Mèxic, quan va estar una revolta, aprofitant la seva formació va començar a redactar cròniques sobre el conflicte. Començant així la seva carrera com a reportera freelance. També va informar sobre el conflicte de Txetxènia.

Actualment està afincada al Líban, des d'on viu de primera mà el conflicte de Siria. Va ser la primera periodista en entrar de manera il·legal a la ciutat d'Homs, per relatar la situació real de la població civil.

Periodismo Humano
Diario el Ferrol
Notícia al portar Que!

1 comentario:

Eva dijo...

Enhorabona pel premi, sens dubte se'l mereix!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...